Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул пообіцяв затвердити Національний план відродження Донбасу

24 вересня 2014 року на позачергових виборах до Верховної Ради України кандидат в народні депутати від політичної партії "Опозиційний блок" Олександр Вілкул у передвиборній програмі пообіцяв затвердити Національний план відродження Донбасу.
Не виконано
Сказано 24 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP502?pt001f01=910&pf7171=199
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP502?pt001f01=910&pf7171=199
  • http://www.slk.kh.ua/news/politika/natsionalnij-plan-vidrodzhennya-donbasu-zaklikayut-zatverditi-uryad.html#
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=64813
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=8737&SKL=9

Результат

За час своєї депутатської каденції Олександр Вілкул так і не спромігся скористатися своїми правами та обов'язками та не реєстрував жодних законодавчих ініціатив спрямованих на створення та затвердження комплексної державної стратегії або програми (плану) відродження Донбасу. Варто відзначити, що у своїх публічних висловлюваннях Олександр Вілкул неодноразово заявляв, що "Опозиційний блок" знає як відродити Донбас та має чітку бачення та план відновлення цих територій. Однак, діяльність свідчить, що в цьому випадку слова не підтверджуються діями. Єдине, що спромігся зробити Вілкул - реєстрація проекту Постанови 9213 про заслуховування інформації Кабінету Міністрів про реальний стан відновлення інфраструктури на Сході України та використання коштів на зазначені цілі. Однак, це не впливає на статус обіцянки.

Окрім цього, повідомляємо, що Олександр Вілкул не підтримував навіть низку ініціатив, які були спрямовані на відновлення інфраструктури та розбудові Донбасу (територій, які знаходяться під контролем України). Зокрема, він не голосував за проекти законів №0014 про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України"), №2550а про внесення зміни до пункту 24 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо перерозподілу видатків місцевих бюджетів тимчасово окупованих територій), №4199 про внесення деяких законодавчих змін щодо особливостей використання окремих публічних коштів на території Донецької області, №0048 про ратифікацію Меморандуму про спільні наміри Уряду України та Уряду Федеративної Республіки Німеччина стосовно незв'язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн євро.

Враховуючи відсутність конкретних дій нардепа, які були б спрямовані на реалізацію власної передвиборчої заяви 2014 року, обіцянка отримує статус «не виконано».