Кандидат у президенти Бондар уже втретє обіцяє скоротити витрати на утримання влади

Читать на русском
Скоротити витрати на утримання влади Віктор Бондар обіцяв як кандидат у нардепи в 2012 та 2014 роках. Лише тоді обіцяв на 40 відсотків, а як кандидат у президенти – на 50.
Слово і Діло

Кандидат у президенти від партії «Відродження» Віктор Бондар у своїй передвиборчій програмі пообіцяв на 50% скоротити витрати на утримання президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів та всіх центральних органів влади.

План дій претендент на посаду гаранта Конституції, ймовірно, списував зі своїх передвиборчих програм, коли він ще балотувався до Верховної Ради, лише трохи збільшивши масштаби.

У 2012 році кандидат у народні депутати Бондар пообіцяв скоротити бюджет на утримання парламенту, президента, Кабінету міністрів, а також центральних органів на 40%. Нагадаємо, що Рада сьомого скликання закінчила свою роботу достроково, але за ті два роки депутат жодних законодавчих ініціатив зі скорочення витрат не вніс.

Балотуючись до Ради в 2014 році, Бондар знову включив цю обіцянку до своєї програми. Цього разу він не лише не вніс своїх законопроектів, але й підтримав істотне збільшення витрат, проголосувавши за бюджет на 2018 рік. У бюджеті передбачено, що на Державне управління справами (займається обслуговуванням Адміністрації президента та глави держави) передбачено понад 2 мільярди гривень, що на 600 мільйонів більше порівняно з 2017 роком. Утримання Кабінету міністрів коштуватиме 1,5 мільярда гривень порівняно з 1,2 мільярда в 2017-му, а Верховної Ради – 1,6 мільярда гривень (на 400 мільйонів більше, ніж роком раніше). Тож свої обіцянки нардеп провалив.

Нагадаємо, інші передвиборчі обіцянки Віктора Бондаря можна подивитися в нашому розділі «Вибори-2019».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: