Які теми найбільше хвилюють віце-прем'єра Кубіва

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, як виконують свої обіцянки урядовці. Сьогодні ми розбирались, які теми найбільше хвилюють віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

Степан Кубів був призначений на свою посаду в квітні 2016 року. Відтоді він дав 45 обіцянок, з яких 16 виконав, а 10 – провалив. У результаті більш ніж за два роки віце-прем'єр виконав 36% своїх запевнень (більше, ніж глава уряду Володимир Гройсман).

Ремонт доріг чи реформа держслужби: що більше турбує Гройсмана як прем'єраГройсман дав найбільше обіцянок про ремонт доріг та розвиток економіки. Але краще впорався з інноваціями та реформою держслужби. Причому основна частина запевнень прем'єра прозвучала з його вуст у перший рік каденції.

Відзначимо, що більшість своїх обіцянок Кубів давав у перший рік перебування на посаді, в 2018-му ми зафіксували лише три його запевнення.

Щодо тим, то основна увага чиновника, з огляду на сферу його відповідальності, зосереджена на економіці. Щодо її зростання, приватизації підприємств, створення робочих місць Кубів дав 14 обіцянок, але виконав із них менш ніж половину – 43% (6 обіцянок, 3 провалив).

Також Кубів любить давати обіцянки, пов'язані із захистом і допомогою бізнесу. Однак із шести своїх запевнень він реалізував поки лише одне й два провалив. Шість обіцянок віце-прем'єр дав із приводу контрольно-наглядових органів і служб, але тут немає жодної виконаної.

По одній обіцянці міністр давав у сферах культури, охорони здоров'я та енергетики, й із усіма впорався. Крім того, він виконав половину обіцянок, пов'язаних із реформою державної служби, внутрішньою діяльністю Кабінету міністрів, а також інноваціями.

А ось розвиток регіонів і наука – не найсильніші сторони Кубіва. Обіцянки в цій сфері він давав, але виконати поки не зумів.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Степан Кубів не виконав обіцянку про те, що Україна до літа підпише Угоду про зону вільної торгівлі з Туреччиною.

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: