НАБУ зобов’язали відкрити провадження проти Гройсмана та Гриневич

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро мусить відкрити кримінальні провадження за фактом отримання хабара і службової недбалості відносно прем’єра Володимира Гройсмана та міністра освіти Лілії Гриневич.

Національне антикорупційне бюро мусить відкрити кримінальні провадження за фактом отримання хабара й службової недбалості щодо прем’єра Володимира Гройсмана та міністра освіти Лілії Гриневич.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського райсуду від 29 грудня 2018 року.

Згідно з матеріалами суду, 7 грудня 2018 року заявник повідомив НАБУ про вчинення кримінальних правопорушень міністром освіти і науки Гриневич за ст. 364 (зловживання владою), 366 (службове підроблення) та прем'єр-міністром Гройсманом за ст. 367 (службова недбалість), 368 (пропозиція або отримання хабара) ККУ, а також щодо вчинення кримінальних правопорушень заступником начальника ГУ ДФС в Івано-Франківській області за ст. 364 (зловживання владою), 367 (службова недбалість) ККУ та в.о. голови Державної фіскальної служби за 364, 367 та 368 ККУ. Але НАБУ відповідних проваджень не відкрило, тому заявник звернувся до суду.

Заслухавши пояснення адвоката та дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя вирішив задовольнити скаргу й зобов’язати НАБУ відкрити провадження щодо вказаних у повідомленні заявника осіб.

Раніше «Слово і Діло» розібралося, що в 2019 році обіцяють зробити міністри Кабміну.

Також Гройсман назвав головну стратегічну мету Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: