Розмитнення «євроблях»: митниця змінить графік роботи

Читать на русском

Протягом останніх трьох днів пільгового розмитнення авто на європейських номерах Київська митниця працюватиме до опівночі.

Про це повідомляє прес-служба ДФС у вівторок, 12 лютого, пише «Слово і Діло».

Що відомо про нові схеми «євробляхерів» та чи легальні вони?Водії євроблях масово стають на тимчасовий консульський облік при Генконсульстві України за кордоном, що дає право на багаторазовий перетин кордону без розмитнення авто.

«20, 21 і 22 лютого 2019 року час роботи підрозділів митниці, які здійснюють митне оформлення транспортних засобів, буде продовжений до 24 години 00 хвилин», – ідеться в повідомленні.

Наразі такі підрозділи працюють до 22:00. Декларантів та митних брокерів закликали звертатися до найменш завантажених підрозділів.

Нагадаємо, Верховна Рада 8 листопада 2018 року запровадила новий принцип розрахунку ставки акцизного податку на ввезення автомобіля з-за кордону та збільшені штрафи за нерозмитнені машини.

Обидва закони набули чинності 28 листопада минулого року. 22 лютого спливає термін пільгового розмитнення авто на єврономерах з оплатою лише половини ставки акцизного податку.

Ще протягом трьох місяців можна буде оплатити штраф у 8500 грн, щоб закрити режим транзиту й перейти до оформлення автомобіля в режимі імпорту. При цьому власників авто на єврономерах не притягатимуть до відповідальності за прострочення тимчасового ввезення або транзиту, ухилення від сплати митних платежів.

Раніше президент Петро Порошенко розповів, куди скерували гроші від розмитнення «євроблях».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: