Стало відомо, скільки «євроблях» уже розмитнено в Україні

Читать на русском
Від розмитнення євроблях до державного бюджету надійшло 236 мільйонів гривень. Загалом, оформлено 3513 автомобілів.

В Україні станом на понеділок, 17 грудня, розмитнено 3513 автомобілів на «євробляхах».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила голова підкомітету з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу комітету з питань податкової та митної політики, нардеп Тетяна Острікова, передає «РБК-Україна».

Чому розмитнення «євроблях» може стати «чорним лебедем» для влади?Власники авто на іноземній реєстрації продовжують протести в столиці та інших містах України. Вимога – накласти вето на ухвалені закони щодо розмитнення авто на єврономерах.

За її словами, від розмитнення до державного бюджету надійшло 236 мільйонів гривень.

«Хочу проінформувати вас про перебіг митного оформлення так званих єврономерів. Станом на 9:00 сьогодні було оформлено 3 тисячі 513 автомобілів, які сплатили 236 мільйонів гривень до бюджету», – заявила Острікова.

Нардеп наголосила, що причиною малої кількості розмитнених «євроблях» є саботаж їх оформлення з боку регіональних ДФС.

«Чому така мала кількість – 3 тисячі 500 автівок? Причини добре відомі. Це штучні перешкоди й саботаж процесу їх митного оформлення з боку регіональних митниць. Штучне завищення митної вартості транспортних засобів за верхньою межею якихось невідомих електронних каталогів … Керівників митниць попереджаю про персональну відповідальність за змови з митними брокерами, коли завищується вартість брокерських послуг. Сьогодні до нас доходить інформація, що це 300-500 євро», – повідомила парламентар.

За її словами, Кабмін також не оприлюднив в «Урядовому кур’єрі» постанову про порядок розмитнення автомобілів.

Нагадаємо, за даними ДФС, найактивніше громадяни розмитнюють транспортні засоби в Чернівецькій області – 677 автомобілів, Волинській області – 604, Києві – 414 і Рівненській області – 202.

«Слово і Діло» вирішило розібратись, як діє базова ставка, скільки це коштуватиме та які штрафи загрожують порушникам пільгового періоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: