Українці за добу розмитнили рекордну кількість «євроблях»

Читать на русском
За минулу добу, 22 січня, було здійснено митне оформлення 2700 автомобілів з іноземною реєстрацією.

За минулу добу українські митники оформили рекордну кількість автомобілів з єврономерами.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 23 січня, повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби України в Facebook.

Україна заробила на «євробляхах» два мільярдиДля Мінфіну та Пенсійного фонду такі надходження грошей стали приємним і незапланованим доходом.

«Так, за минулу добу, 22 січня, було здійснено митне оформлення 2,7 тис. автомобілів з єврономерами. За них власники заплатили 170,5 млн грн платежів», - йдеться в повідомленні.

Таку активність громадян у відомстві пов'язують зі спливаючим терміном пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

«Всього з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року (включно) були оформлені майже 44 тисячі автомобілів з єврономерами. За розмитнення цих автомобілів заплатили майже 2,8 млрд грн», - доповіли в ДФС.

У фіскальній службі зазначають, що це автомобілі, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Митники також нагадали, що 22 лютого 2019 року закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автомобілів платитимуть акцизний податок за повною ставкою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: