Харківська поліція відкрила справу щодо шахрайства при розмитненні авто

Читать на русском
У відділі комунікацій уточнили, що, починаючи з четверга, 7 лютого, до поліції надійшло близько 90 заяв, і вони продовжують надходити.

До Київського відділу поліції Харкова надходять заяви від громадян про те, що фірма, яка надає послуги з доставки та розмитнення автомобілів не виконує умови договорів.

Розмитнення авто на єврономерах: нові акцизи та штрафи для «євробляхерів»Щоб безперешкодно ввезти в Україну 14-річну Renault Laguna, її власник заплатив понад 40 тисяч гривень зборів. Митники вважають, що він заощадив.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, пише «Слово і Діло».

«Починаючи з грудня минулого року харків'яни укладали угоди з фірмою, розташованою по вулиці Шевченка, з доставки та розмитнення автомобілів із Польщі, Литви, Латвії, Кореї. Співробітники фірми отримали від заявників гроші за надання послуг (з кожного заявника - від 28 тис. грн і більше) і зникли», - сказано в повідомленні.

У відділі комунікацій уточнили, що, починаючи з четверга, 7 лютого, до поліції надійшло близько 90 заяв, і вони продовжують надходити. Слідчим Київського відділу поліції Харкова відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція перевіряє інформацію, викладену в заявах, і опитує заявників. Вирішується питання про визнання їх потерпілими.

Раніше в ДФС попередили про подорожчання розмитнення після 24 травня.

Також нагадаємо, стало відомо, скільки «євроблях» вже розмитнено в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: