Розмитнення «євроблях»: у ДФС попередили про подорожчання після 24 травня

Читать на русском
З кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тис. грн.

Розмитнення автомобілів значно подорожчає для громадян України після 24 травня 2019 року.

Про це нагадали в Головному управлінні ДФС України в Донецькій області, пише Слово і Діло.

«Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує. До того ж, з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тис. грн, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто», - сказано в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що митниця не є каральним органом.

Розмитнення авто на єврономерах: нові акцизи та штрафи для «євробляхерів»Щоб безперешкодно ввезти в Україну 14-річну Renault Laguna, її власник заплатив понад 40 тисяч гривень зборів. Митники вважають, що він заощадив.

«Митниця ДФС звертається до всіх власників транспортних засобів, ввезених на територію України в митних режимах транзиту або тимчасового ввезення в період з 1 січня 2015 року до 24 листопада 2018 року, з проханням своєчасно звернутися на митницю (митні пости) з питань митного оформлення зазначених транспортних засобів», - відзначили у фіскальній службі.

Нагадаємо, 22 лютого 2019 року закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автомобілів платитимуть акцизний податок за повною ставкою.

Більше, про умови розмитнення авто на єврономерах, на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: