В Україні спростили процедуру продажу розмитнених авто

Читать на русском
Із 3 січня автомобіль, розмитнений в Україні за зниженими ставками акцизного податку, можна зареєструвати або продати без доплат

У Державній фіскальній службі (ДФС) України пояснили, що автомобілі, розмитнені за пільговими ставками акцизу, можна продавати протягом року після оформлення.

Про це у Facebook повідомив начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, передає Слово і Діло.

«Отримали офіційне роз'яснення від ДФС. Тепер не потрібно чекати 365 днів, щоб продати авто, яке ви розмитнили за зниженими ставками акцизного податку. Відсьогодні відмітка про заборону відчуження у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу не завадить вам продати / перереєструвати автомобіль. Без доплат акцизного податку», – написав він.

Криклій зазначив, що зникла необхідність додатково перереєстровувати автомобіль, щоб позбутися відповідної позначки.

31 травня 2017 року Верховна Рада знизила акцизи на імпорт старих автомобілів за деякими позиціями у 28 разів. Закон набув чинності 1 серпня. Пільгові умови ввезення автомобілів діяли в разі ввезення однією людиною не більше ніж одного автомобіля на рік.

Також, відзначимо, Державна фіскальна служба провела розмитнення 16,5 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацією за новими правилами.

Більше про нові правила розмитнення - на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: