ГПУ не може звернутися до РФ про видачу капітана «Норду»

Читать на русском
Україна не може звертатися до РФ про видачу Володимира Горбенка, бо такі дії Росія буде трактувати як визнання анексії Криму.

Україна не може звертатися до РФ про видачу капітана заарештованого судна Норд Володимира Горбенка, який перебуває на території АР Крим, тому що такі дії Росія буде трактувати фактично як визнання анексії півострова.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 12 лютого, заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, повідомляє УНН.

Капітан «Норду» розповів, що готовий брати участь у засіданнях суду – відеоКапітан арештованого риболовецького судна Норд Володимир Горбенко готовий брати участь у засіданнях суду відеозв'язком.

«Ми не можемо звертатися до Російської Федерації із запитами про видачу з території Автономної Республіки Крим, оскільки, таким чином, це буде трактуватися ними як свідчення визнання Криму російським», - зазначив він.

За його словами, українська сторона вже неодноразово зіштовхувалася з подібною проблемою.

«Вона залишається відкритою, хоча невеликі військові хитрощі ми напрацювали все ж», - додав Єнін, не розкриваючи їх в інтересах справи.

Напередодні прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що капітан судна Норд Володимир Горбенко перебуває на території анексованого Криму, зазначивши, що переадресував російському МЗС питання про те, як РФ відреагує, якщо Україна буде вимагати екстрадиції капітана або запропонує обміняти його на кого-небудь.

Раніше капітан керченського судна Норд Володимир Горбенко, якого оголосили в розшук на материковій частині України, повернувся до Криму.

Водночас в Держприкордонслужбі України запевнили, що офіційно Горбенко не перетинав адмінкордон з півостровом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: