Судно «Норд» спробують продати втретє

Читать на русском
На аукціоні СЕТАМ OpenMarket знову з'явиться арештований чорноморський сейнер Норд, але  вже зі зниженням ціни на 20 відсодків.

На аукціоні ДП «СЕТАМ» OpenMarket знову з'явиться арештований чорноморський сейнер «Норд», але вже зі зниженням ціни на 20%.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України з посиланням на генерального директора ДП «СЕТАМ» OpenMarket Віктора Вишньова.

Назвали дату суду для капітана судна «Норд»Оболонський суд міста Києва 10 січня розгляне справу капітана судна Норд. Обвинувачений - Горбенко Володимир. Суть позову - порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

«Згідно з правилами проведення торгів, АРМА знову виставила лот зі зниженням ціни на 109 310 грн, що складає приблизно 20% від початкової ціни», - сказав Вишньов.

Зазначається, минулі торги не відбулися, оскільки жоден з зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі у торгах.

«Таким чином, згідно з законодавством, судно виставлено на наступний аукціон зі зниженням ціни», - йдеться у повідомленні.

Проведення аукціону призначено на 11 лютого 2019 року, стартова ціна лоту - 1 359 163.00 грн.

Перший продаж судна був призначений на 7 листопада 2018 року. Стартова ціна була 1 626 181 грн.

Після того, як заявки всіх покупців були відхилені, був призначений другий аукціон. Тоді продавці обіцяли зробити знижку на сейнер 10% від початкової ціни.

Нагадаємо, 25 березня 2018 року корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором РФ. Судно зареєстроване в окупованому Росією Криму.

30 березня суд заарештував судно «Норд».

2 квітня капітану «Норда» було оголошено підозру за «порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

Частині екіпажу судна «Норд» вдалося втекти з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: