Назвали дату суду для капітана судна «Норд»

Читать на русском
Оболонський суд міста Києва 10 січня розгляне справу капітана судна Норд. Обвинувачений - Горбенко Володимир. Суть позову - порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Оболонський суд міста Києва 10 січня розгляне справу капітана судна «Норд».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Зброя зі США та блокада Азова: головні військові підсумки 2018 рокуСитуація, що склалася між Україною та Росією в 2018 році, поки не дозволяє розраховувати на швидке завершення війни.

Повідомляється, що справу розглядатиме суддя Сергій Родіонов. Судове засідання відбудеться о 16:30

«Обвинувачений: Горбенко Володимир Миколайович. Суть позову: Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї», - зазначається на сайті суду.

Нагадаємо, справу капітана судна «Норд» уже переносили. Засідання переносили на 7 грудня 2018 року, 11:00, у зв'язку з тим, що обвинувачений і його адвокат не з'явилися на судове засідання.

25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно «Норд» під прапором Росії.

6 квітня 2018 року суд взяв під варту капітана російського судна «Норд» Володимира Горбенка, а 11 квітня йому було повідомлено про підозру через незаконний рибний промисел.

Як відомо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер прогнозував, що звільнення українських моряків з полону в РФ можливо до Різдва.

Йдеться про захоплених 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки українських військових судах - два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдовий буксир «Яна Капу» разом з 22 моряками і 2 співробітниками СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: