Прикордонники розповіли, що капітан «Норду» не перетинав кордон

Читать на русском
Капітан кримського сейнера «Норд» Володимир Горбенко, який нібито перебуває на півострові, офіційно не перетинав український кордон і адміністративну межу.

Капітан кримського сейнера «Норд» Володимир Горбенко, який нібито перебуває на півострові, офіційно не перетинав український кордон і адміністративну межу.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

«Що ми можемо стверджувати на даний момент, що офіційно ані контрольований кордон з Російською Федерацією, ані адмінмежу до тимчасово окуповного Криму він не перетинав», – сказав прес-секретар.

Слободян зазначив, що прикордонники бачили інформацію про те, що Горбенко нібито перебуває в Криму і наразі вивчають її.

Раніше ЗМІ писали, що капітан кримського риболовецького сейнера «Норд» Володимир Горбенко, який був затриманий українськими прикордонниками в березні минулого року й зник наприкінці січня, нібито перебуває на території окупованого Криму.

Нагадаємо, адвокат капітана риболовецького судна «Норд» Володимира Горбенко Максим Могильницький заявив про зникнення свого підзахисного.

У Нацполіції заявили, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Крім цього, Горбенку повідомили про підозру за ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ, за якою передбачена відповідальність до 3 років позбавлення волі.

25 березня 2018 року корабель морської охорони українських прикордонників затримав у Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: