Трамп отримає право запроваджувати санкції за втручання у вибори США

Читать на русском
Білий дім готує документ, який надасть президенту США Дональда Трампа право запроваджувати санкції проти іноземних громадян, викритих у втручанні в американські вибори.

Адміністрація президента США хоче наділити Дональда Трампа правом запроваджувати санкції за втручання у вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 8 серпня, повідомила газета The Washington Post з посиланням на Білий дім.

Трамп визнав провину Путіна у втручанні у вибори США: який зиск для УкраїниПрезидент США Донадьд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року.

У тексті указу, що готується, йдеться про те, що президент зможе без узгодження з конгресом запроваджувати санкції проти 10 з 30 найбільших комерційних організацій тих країн, які втручалися у виборчий процес у США.

При цьому заперечується, що до сих пір будь-яка країна вплинула на вибори в США.

Розслідування про уявне втручання Росії у вибори президента США 2016 року триває вже рік. Американські спецслужби заявляють про причетність Росії до злому комп'ютерів Національного комітету. Москва ці звинувачення відкидає.

3 серпня американський лідер Дональд Трамп заявив, що Москва не хотіла його перемоги на виборах президента в 2016 році.

Нагадаємо, раніше Мін'юст США звинуватив 12 співробітників російських спецслужб в змові з метою втрутитися в президентські вибори в США в 2016 році.

Президент Росії Володимир Путін допустив втручання росіян у вибори США, проте запевнив, що РФ ніколи не видасть своїх громадян американській стороні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: