У британському Солсбері почалася операція з очищення від отрути «Новачок»

Читать на русском
У британське місто Солсбері прибули три військові вантажівки для очищення місць від нервово-паралітичної отрути Новачок, якою були отруєні колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

У британське місто Солсбері прибули три військові вантажівки для очищення місць від нервово-паралітичної отрути «Новичок», якою були отруєні колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Солдати розгорнули два великих металевих контейнери для проведення робіт біля торгового центру The Maltings, де Скрипалі були виявлені на лавці без свідомості, повідомляє Sky News, передає «Слово і Діло».

З'ясувалось, як довго Росія шпигувала за СкрипалемРосія протягом щонайменше п'яти років шпигувала за екс-полковником ГРУ Сергієм Скрипалем. Про це сказав радник із національної безпеки Великої Британії Марк Седвілл.

Загалом планується провести роботи в дев'яти місцях, які відвідали постраждалі, зокрема, мережевий італійський ресторан Zizi і паб The Bishop's Mill.

Операція проходитиме в такий спосіб: спочатку будуть зібрані зразки грунту, дерну і бруківки, які потім будуть досліджені, далі буде проведена очистка та повторне тестування, щоб знищити всі сліди нервово-паралітичного речовини.

На думку наукового радника міністерства навколишнього середовища, яке буде контролювати операцію, «легкі сліди» отрути «Новичок» можуть ще зберігатися в місцях, які відвідали Скрипалі, і вони зберігають токсичні властивості.

Вся операція зі знезараженню може зайняти кілька місяців.

Раніше повідомлялося, що в ПАРЄ визначилися з дебатами щодо Криму та Скрипаля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: