Вибори-2019: що задекларував кандидат у президенти Бойко

Читать на русском

Народний депутат Юрій Бойко на ці президентські вибори йде як самовисуванець, оскільки втратив спільну мову з «Опозиційним блоком». «Слово і Діло» подивилося, чим володів один з опозиційних кандидатів станом на 2017 рік.

Зарплата Бойко за 2017 рік склала 248,4 тисячі гривень, кошти на виконання депутатських повноважень – 252,8 тисячі гривень, відсотки – 6,5 тисяч гривень, пенсія – 27 тисяч гривень. На банківських рахунках у нього було 14,1 тисячі доларів і 9 гривень, готівкою – 3,8 тисячі доларів, 3,5 тисячі євро та 40 тисяч гривень (спільна власність).

Його дружина Віра Бойко заробила 4,8 мільйона гривень, отримала 3,8 мільйона гривень дивідендів і відсотків і 83,1 тисячі гривень інших доходів. На її банківських рахунках було 924,2 тисячі доларів, 10,9 мільйона гривень і 3,3 мільйона російських рублів, готівкою – 15,4 тисячі доларів, 14 тисяч євро й 160 тисяч гривень.

З нерухомості в Бойка у власності було дві земельні ділянки, дві квартири та офіс (в оренді). Крім того, він володів недобудованим житловим будинком, на нього задекларований гараж (власник – третя особа).

Дружина кандидата в президенти була власницею трьох квартир, житлового будинку, 10 земельних ділянок (дві з них в оренді), недобудованого житлового будинку, гаража та машиномісця. При цьому автомобілів у Віри Бойко немає, зате в депутата їх два – Mercedes-Benz та ВАЗ.

З цінного майна в Бойка лише кулон, у його дружини – три картини та три комплекти прикрас. Крім того, Віра Бойко станом на 2017 рік була власницею цінних паперів ПАТ «Луганський електроапаратний завод» і була кінцевим бенефіціарієм ТОВ «Столична нерухомість», ТОВ «Фортекс» і ТОВ «Шпон».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Юрій Бойко виконує свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: