Невиконані обіцянки кандидатів: Порошенко змінив погляди на реструктуризацію валютних кредитів

Читать на русском
За кілька тижнів до виборів Слово і Діло нагадує провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують виголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері.

Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати про провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє найближчим часом ініціювати конвертацію всіх валютних кредитів в гривнюСказано 13 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Цього разу згадаємо Порошенка та його обіцянку ініціювати конвертацію всіх валютних кредитів у гривню.

Він справді обіцяв таке – ще до виборів 2014 року. Зі сцени в Житомирі, куди Порошенко приїхав у межах передвиборчого туру, він заявив: «Сьогодні цей курс є продуктом спекуляцій. Немає на сьогодні жодних підстав, щоб українська валюта так була знецінена. Я обіцяю, що негайно будуть ініційовані речі в двох напрямках. Перша річ: ми маємо сьогодні проконвертувати всі валютні кредити в гривню за фіксованим колишнім курсом».

Зрозуміло, що обіцянка була популістською, й рік потому Петро Порошенко сам назвав законопроект на цю тему популізмом, а потім наклав на нього вето.

«Те, що мене розчарувало й викликало велику стурбованість щодо майбутнього коаліції та парламенту, – це вчорашнє голосування за конвертацію валютних внесків. На жаль, я побачив популістів-політиків, які, намагаючись сподобатися частині суспільства, ставлять під загрозу існування фінансово-банківської системи країни, стабільності економіки й роздають невиконувані обіцянки», – сказав президент у коментарі телеканалу «Україна» 3 липня 2015 року.

Уже в статусі президента Порошенко збагнув, що «несправедливо буде коштом платників податків задовольняти потреби 65 тисяч тих, хто не хоче чи іноді не може обслуговувати валютні кредити», навівши приклад Греції, жителі якої, за його словами, даремно довірилися популізму безвідповідальних політиків.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали, як Юлія Тимошенко, яка сьогодні обіцяє всіляку підтримку військовим, з тріском провалила свою парламентську передвиборчу обіцянку забезпечити соціальні гарантії для учасників АТО.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а й виконані, і ті, які поки що перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: