Вибори-2019: як виконує обіцянки кандидат у президенти Бойко

Читать на русском

У листопаді минулого року Юрій Бойко та Вадим Рабінович створили «Опозиційну платформу – За життя». З «Опозиційного блоку» депутата виключили, платформа ще не зареєстрована як партія, тому на президентські вибори Бойко йде як самовисуванець.

Незважаючи на солідну політичну кар'єру, в президенти Бойко балотується лише вдруге (вперше – в 2014 році). З 2006 року він встиг кілька разів обійняти посаду міністра енергетики, попрацювати віце-прем'єр-міністром і стати народним депутатом. За ці роки Бойко дав 169 обіцянок, 52 з яких виконав (31%), а 94 – провалив (56%).

Відзначимо, що Бойко виступив противником створення Православної церкви України й після приходу до влади пообіцяв переглянути всі «церковні» рішення Верховної Ради та чітко прописати в законі, що держава не втручається в справи церкви.

У передвиборчій програмі Бойко написав, що його команда знає, як зупинити бойові дії на Донбасі. Прописано, що Україна виконає всі міжнародні зобов'язання щодо встановлення миру, припинить конфлікт мирним шляхом і піде «на прямі переговори з усіма сторонами конфлікту». Також Бойко обіцяє нейтралітет і позаблоковість України, відсутність протиріч з усіма країнами, в тому числі з Росією.

Кандидат у президенти обіцяє скасувати обмеження свободи слова, думки та совісті й повернути право громадян «навчатися рідною мовою». Крім того, Бойко запевнив, що економіка зростатиме на 5-7% на рік, власний видобуток вугілля й газу зросте, медична реформа буде скасована, а тарифи будуть встановлені на справедливому рівні.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало, як живеться мешканцям областей і за кого вони готові голосувати на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: