ЄС погодив початок переговорів щодо змін у Газовій директиві

Читать на русском
Рада Європейського Союзу погодила мандат на початок переговорів з Європейським парламентом щодо змін в Газовій директиві.

Рада Європейського Союзу погодила мандат на початок переговорів з Європейським парламентом щодо змін у Газовій директиві.

Як інформує «Слово і Діло», про це написав у Twitter журналіст Рікард Йозвяк.

«Північний потік-2» та Азовська криза. Перед яким вибором опинилася Німеччина?У партії Меркель вважають, що занадто радикально повністю відмовитися від Північного потоку-2, але в силах Берліна скоротити обсяги поставок газу.

«Рада погодила мандат на початок переговорів з ЄП щодо змін у Газовій директиві. Французько-німецька пропозиція розблокувала процес», – повідомив журналіст.

Нагадаємо, сьогодні Німеччина та Франція врегулювали спір навколо російського газового проекту «Північний потік-2» й досягли компромісу щодо Газової директиви. В німецько-французькому проекті компромісного документа йдеться про те, що ця пропозиція в разі затвердження Радою ЄС та Європарламентом призведе до посилення Газової директиви ЄС, однак віддасть Німеччині всі повноваження щодо її застосування або надання виключення з неї «Північного потоку-2».

Напередодні газета Suddeutsche Zeitung, посилаючись на власні джерела, повідомила, що Франція має намір виступити проти Німеччини в питанні про долю російського газового проекту «Північний потік-2». Пізніше МЗС Франції поширило повідомлення про намір Франції підтримати зміну газового законодавства Європейського Союзу так, щоб його дія поширювалася на російський газопровід «Північний потік-2».

Нагадаємо, першу нитку газопроводу «Північний потік-2» планують добудувати в листопаді 2019 року.

Зазначимо, Конгрес США навесні 2019 року розгляне новий закон про санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: