Кількість аварійних газопроводів в Україні зростає - ЗМІ

Читать на русском
Протяжність аварійних газопроводів в Україні за 2016-2017 роки збільшилася майже вдвічі: із 3,2 тисячі км до 5,8 тисячі.

Протяжність аварійних газопроводів в Україні за 2016-2017 роки збільшилася майже вдвічі: із 3,2 тисячі км до 5,8 тисячі.

Як повідомляється у статті ZN.UA, станом на початок минулого року загальна кількість незадовільних (малонадійних, аварійних) газопроводів становила 4907,4 км, це 2,2% від загальної протяжності мереж, пише «Слово і Діло».

РФ не обійдеться без ГТС України навіть після 2019 року – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко впевнений, що «Північний потік - 2» є абсолютно політичним проектом.

Якщо ситуація не зміниться, то до 2026 року кількість таких мереж зросте до 11763,4 км (6,3%), відзначають журналісти. На їхню думку, така ситуація зумовлена ​​невідповідністю розміру затверджених тарифів навіть мінімальним нормативним потребам газорозподільних мереж.

«Наприклад, за компаній-операторів ГРС із групи РГК у 2016 р. такий розрив становив 2,1 млрд грн, а в 2017-му - вже 3,1 млрд. Тобто, якщо у 2016 р. затверджені обсяги фінансування були втричі менші, ніж нормативні, то минулого року - вже в 5,4 рази», - повідомив технічний директор Регіональної газової компанії Артем Компан.

За даними ЗМІ, аналогічно зростає протяжність мереж і кількість обладнання, що повністю вичерпали свій термін експлуатації.

Нагадаємо, в МЗС України вважають, що транспортування газу через українську ГТС стримує РФ від повноцінного вторгнення.

А в Туреччині назвали дату запуску газопроводу TANAP.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: