Між Естонією та Фінляндією збудують газопровід

Читать на русском
Між Естонією і Фінляндією до кінця 2018 року розпочнеться будівництво газопроводу Balticconnector.

Естонська влада дозволили державної енергетичної компанії АТ Elering будівництво газопроводу Balticconnector між Естонією та Фінляндією.

Як інформує «Слово і Діло», таке рішення ухвалили на засіданні 8 березня, передає «Інтерфакс-Україна».

«Північний потік-2»: хто допомагає РФ і чим проект загрожує УкраїніУ Міненерго висловили побоювання через запуск Північного потоку-2. Хто підтримує РФ та чим проект небезпечний для України, міркували експерти.

Газопровід почнеться з естонського півострова Пакрі (Pakri) й пройде дном Фінської затоки до Інкоо (Inkoo) у Фінляндії. Дозвіл надали на спорудження газопроводу в особливій економічній зоні Естонії, його довжина у водах Естонії становитиме близько 32,8 км.

Під час підготовчих робіт уже досліджений транскордонний вплив газопроводу на навколишнє середовище й проведені необхідні екологічні дослідження.

«Будівництво Balticconnector не супроводжуватиметься таким негативним впливом на навколишнє середовище, якого не можна уникнути», – йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Проект будівництва газопроводу є частиною загальноєвропейської енергетичної мережі Європейського союзу TEN-E, метою якого є забезпечення ефективно працюючого енергетичного ринку та його диверсифікація.

Як повідомила компанія АТ Elering, будівництво може розпочатися в другій половині нинішнього року.

Нагадаємо, що раніше сусідні з Естонією країни – Польща, Литва та Латвія – підписали листа, адресованого головам парламентів європейських країн із попередженням про небезпеку російського газопроводу «Північний потік-2», яким Росія хоче мінімізувати прокачування газу через Україну.

Як відомо, «Північний потік-2» передбачає будівництво через Балтійське море від узбережжя РФ до Німеччини двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м газу на рік. Президент РФ Володимир Путін заявив, що газопровід «Північний потік-2» ніяк не пов'язаний із будь-якими політичними цілями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: