Луценко прокоментував справу проти Медведчука

Читать на русском
До результатів лінгвістичної експертизи Генпрокурор не може ні підозрювати, ні обвинувачувати Медведчука.

Генпрокурор Юрій Луценко в середу, 6 лютого, заявив, що протягом року вивчає висловлювання голови Політради партії Опозиційна платформа - За життя Віктора Медведчука.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

На Медведчука відкрили справу за держзраду та сепаратизм. Чи будуть наслідки?Генеральна прокуратура завела кримінальне провадження щодо можливої державної зради голови політради партії Опозиційна платформа – За життя Віктора Медведчука.

За словами Генпрокурора, він «ретельно вивчає висловлювання Медведчука вже протягом року, але тільки зараз, під час виборчого з'їзду За життя, він чітко задекларував ті ж наміри, які декларуються в Москві».

«Розмова про те, що на Донбасі має бути створено їхні власні уряд і парламент, з моєї точки зору, не є предметом мінських угод», - зазначив Луценко.

При цьому він звернув увагу, що на цей час не може «ні підозрювати, ні обвинувачувати» Медведчука.

За його словами, процесуальні рішення по справі, відкритій у зв'язку з висловлюваннями Медведчука, будуть прийняті після проведення лінгвістичної експертизи.

«Якщо лінгвістично-семантична експертиза вкаже, що Медведчук чи хтось інший надає своїми заявами інформаційну підтримку завданням і практичним діям терористичних організацій на тимчасово окупованих територіях, тоді слідчий прийме рішення процесуального характеру», - сказав Луценко.

Як повідомлялося, Генпрокуратура відкрила справу на Медведчука за статтями про держзраду і сепаратизм через його висловлювання на з'їзді 29 січня.

У Медведчука заявили, що подібною атакою на нього хочуть зірвати відновлення миру на сході України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: