Медведчук прокоментував кримінальну справу проти нього

Читать на русском
За словами Медведчука, його позиція в питанні мирного врегулювання, повністю відповідає законам України.

Лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук прокоментував підозри Генпрокуратури у держзраді і посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на телеканал «112».

Євродепутати засудили кримінальне провадження проти МедведчукаЄвродепутати засудили кримінальне провадження проти представника «Опозиційною платформи - За життя» Віктора Медведчука.

За словами Медведчука, його позиція в питанні мирного врегулювання, повністю відповідає чинному законодавству.

«Моя принципова позиція полягає в тому, що для мирного врегулювання ситуації на Донбасі потрібно запропонувати ті рішення, які закладені в основу Мінських угод, які необхідно реалізувати київській владі, але яка цього не робить. На з'їзді я заявив, що для вирішення цієї проблеми в першу чергу нам потрібно реалізувати комплекс заходів, які можуть вирішити ситуацію», - сказав Медведчук.

За його словами, «політичні репресії» щодо нього тривають протягом декількох років, в тому числі спроби порушити кримінальні справи.

Нагадаємо, генеральна прокуратура України внесла відомості про вчинення Віктором Медведчуком кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110 КК України і ч. 1 ст. 111 КК України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і держзради. Виробництво було розпочато за зверненням нардепа від фракції «Народний фронт» Андрія Тетерука.

Як наголошується, Віктор Медведчук зробив заяву на партійному з'їзді 29 січня 2019 року у Києві, заявивши про необхідність утворення так званого автономного регіону Донбас з утворенням власного парламенту і уряду, а також про закріплення такого статусу у Конституції України.

Проголошення концепції освіти автономного регіону Донбас сприяє законодавчому закріпленню тимчасово окупованій території всупереч Конституції і надає іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, в тому числі і інформаційної підтримки.

Раніше Медведчук був обраний головою політради партії «За життя».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: