Аласанія очолив Національну суспільну телерадіокомпанію України

Читать на русском
Наглядова рада ПАТ Національна громадська телерадіокомпанія України обрав Зураба Аласанію головою правління громадського мовлення.

Наглядова рада ПАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України» обрав Зураба Аласанію головою правління громадського мовлення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Таке рішення Наглядова рада прийняла сьогодні за підсумками другого туру голосування.

Контракт з новообраним главою правління буде підписаний протягом 5 днів.

У першому турі Зураб Аласанія і Олег Наливайко отримали по 8 балів від членів Наглядової ради, але в другому турі кандидатуру Аласанії підтримали 10 членів наглядової ради, 7 проголосували за Наливайко.

На сьогоднішньому засіданні кожен з кандидатів представив своє бачення розвитку суспільного мовлення в Україні.

Всього в конкурсі на посаду голови правління громадського телебачення брали участь 8 осіб: колишній гендиректор НТКУ Зураб Аласанія, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, телеведучий і медіаексперт Роман Вибрановський, продюсер Соціального телебачення Сумщини Юрій Дараган, музичний і телевізійний оглядач Олександр Зирін, колишній віце-президент НТКУ Олександр Зорка, начальник цеху електропідстанцій НСТУ Олекандр Коваленко і продюсер Марек Серант.

Наглядова рада представлена дев'ятьма представниками громадськості та вісьмома народними депутатами від фракцій і груп Верховної Ради.

Протягом місяця, наглядова рада повинна вибрати і призначити 6 членів правління компанії за поданням голови правління НСТУ.

Згідно з українським законодавством, голова і члени правління НСТУ обираються на 4 роки, причому голова не може обиратися понад два строки поспіль.

Платня голови правління складе 76,8 тисяч гривень без урахування можливих надбавок і премій, рішення про які приймаються Наглядовою радою окремо.

Нагадаємо, 19 січня Міністерство юстиції зареєструвало публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ) як юридична особа і припинило діяльність юридичної особи «Національна телерадіокомпанія України» (НТКУ).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: