Коломойський відсудив у ПриватБанку 25 мільйонів

Читать на русском
Суд задовольнив позов проти банку на користь компанії Коломойського. Фінустанова має заплатити на користь позивача 24,8 мільйона гривень.

Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ Акватера Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова до ПриватБанку і стягнув з нього на користь позивача 24,8 мільйона гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Finbalancе з посиланням на постанову суду від 18 грудня.

Високий суд Лондона ухвалив рішення у справі ПриватБанкуСуддя визнав наявність доказів ретельно спланованих шахрайських дій та відмивання коштів в особливо великих розмірах.

Згідно з судовими матеріалами, Акватера передала в іпотеку для НБУ нерухоме майно (за адресою м. Дніпро, вул. Чкалова, 27; узгоджена вартість - 24,5 млн грн) як забезпечення боргових зобов'язань Приватбанку перед Нацбанком за кредитом рефінансування.

У серпні 2017 року НБУ звернувся до ТОВ Акватера з вимогою погасити заборгованість ПриватБанку за відповідним договором рефінансування на суму 4,4 млрд гривень.

Уже в жовтні Акватера сплатила Нацбанку 24,9 млн грн (в обсязі забезпечених зобов'язань за іпотечним договором) і звернулася в Privat, зажадавши у нього повернути виплачені НБУ гроші, також замінити кредитора в зобов'язанні.

Згідно з документом, Приватбанк тоді цю вимогу в добровільному порядку не виконав, тому позивач і звернувся до суду.

Госпсуд дійшов висновку, що «Акватера» на законних підставах виплатила НБУ 24,9 млн грн в рахунок погашення частини боргу ПриватБанку, тому має право вимагати у фінустанови відшкодування сплаченої суми.

Нагадаємо, за підсумками 2017 року Приватбанк отримав збиток в розмірі майже 23 млрд гривень. При цьому інші державні банки закінчили минулий рік з прибутком.

Кабмін ухвалив рішення про перехід 100% акцій Приватбанку у власність держави з 19 грудня 2016 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: