У ПриватБанку підрахували чистий прибуток

Читать на русском
Чистий прибуток державного Приватбанку станом на 1 жовтня 2018 року становить 5,4 мільярда гривень.

Чистий прибуток державного Приватбанку станом на 1 жовтня становить 5,4 млрд грн.

Як передає «Cлово і Діло», про це повідомив голова правління банку Петро Крумханзл в інтерв'ю Економічній правді.

Стало відомо, який прибуток отримали банки в липніУ січні - липні поточного року доходи банків склали 108,913 млрд грн, збільшившись з рівня 101,624 млрд грн за січень - липень 2017 року.

«За дев'ять місяців 2018 року чистий процентний дохід Приватбанку становив 10,6 млрд грн, а чистий комісійний дохід - 11,7 мрлд грн. Як ви знаєте, у вересні 2018 Приватбанк сформував 100% резервів за заборгованістю десяти іноземних компаній-позичальників, яка виникла ще до націоналізації. Банк буде всіма можливими методами повертати свої кредитні кошти, але поки змушений покрити збитки минулих періодів у розмірі 5,9 млрд грн з прибутку від поточної діяльності банку. Незважаючи на все, на 1 жовтня 2018 Приватбанк отримав 5,3 млрд грн чистого прибутку», - сказав він.

За словами банкіра, є дуже багато факторів, які можуть вплинути на прибутковість банку.

«Однак можу вам твердо пообіцяти, що до кінця 2018 Приватбанк буде одним з найприбутковіших банків на ринку», - підкреслив Крумханзл.

Крім того, він додав, що кілька місяців тому зустрічався з одним із західноєвропейських банкірів. За його словами, інвестори ретельно стежать за розвитком подій на українському банківському ринку і зацікавлені в участі в приватизації одного з українських державних банків.

Також він вважає, що питання приватизації Приватбанку більше політичне.

«Якщо політична та економічна ситуації в країні будуть стабільними та прогнозованими, іноземний інвестор зацікавиться українськими банками. На питання, хто може стати потенційним інвестором Приватбанку, мені складно відповісти. Основним гравцем тут буде Мінфін, який визначатиме стратегію продажів і встановлювати умови приватизації. Зараз вони мені невідомі», - підкреслив він.

Нагадаємо, що за підсумками першого півріччя 2018 року Приватбанк отримав 6,9 млрд грн проти 2,9 млрд грн чистого збитку в першому півріччі минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: