НБУ виграв ще один суд у Коломойського

Читать на русском
Коломойський намагався заблокувати розслідування міжнародних радників щодо діяльності колишніх співвласників ПриватБанку.

Київський районний суд міста Одеси залишив без розгляду позов Ігоря Коломойського, яким він намагався заблокувати співпрацю Національного банку України, Міністерства фінансів та ПриватБанку з українськими та міжнародними компаніями.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

НБУ судиться з Коломойським: які кредити не повернув фінансистНБУ подав нові позови до судів Швейцарії та України проти одного з колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського.

За даними НБУ, ці компанії були залучені до фінансового розслідування діяльності колишніх співвласників ПриватБанку та юридичного супроводження справ, що стосуються націоналізації банку.

«Національний банк задоволений справедливим рішенням суду, яке стверджує верховенство права в Україні та запобігає зловживанням процесуальними нормами. Вважаємо неприпустимим створення перешкод для розслідування подій, що призвели до багатомільярдної нестачі капіталу ПриватБанку та створили безпідставні додаткові витрати для держави», – прокоментував рішення Одеського суду начальник управління претензійно-позовної роботи НБУ Віктор Григорчук.

Нагадаємо, на початку 2018 року міжнародна компанія Kroll, яка проводила forensic audit ПриватБанку, підтвердила, що банк був об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій протягом десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків щонайменше в розмірі 5,5 млрд доларів.

Нагадаємо, ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. До націоналізації Ігор Коломойський володів 41,9% акцій ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: