У САП прокоментували непередачу до суду паливної справи Міноборони

Читать на русском
Заступник головного антикорупційного прокурора заявив, що САП поки не отримала на руки рішення щодо їхньої скарги на скасування висновку аудиту.
Максим Грищук

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не передасть до суду справу про купівлю Міністерством оборони палива у ТОВ «Трейд Коммодіті» поки не ухвалиться остаточне рішення за скаргою на визнання незаконним висновку аудиту.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповів перший заступник керівника САП Максим Грищук.

«Не передаємо, поки не вирішиться питання з висновком аудиту в справі. Поки що ми не отримали рішення Київського апеляційного адміністративного суду на руки. Очікується отримання наприкінці тижня або на початку наступного», – підкреслив він.

Разом із тим «Українські новини» повідомляють про намір САП і НАБУ поновити досудове розслідування в цій справі. За словами джерела, висновок аудиту визнали незаконним, і тому не нього не можна посилатися. Співрозмовник додав, що розслідування необхідно поновити для проведення повторного аудиту.

Як відомо, детективи НАБУ ще 28 березня завершили розслідування справи паливних схем у Міноборони. Всім підозрюваним та їхнім адвокатам був відкритий доступ до матеріалів слідства. Також ЗМІ повідомляли, що експертиза в цій справі підтвердила розтрату коштів. Водночас Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним висновок аудиту в паливній справі. САП оскаржила це рішення, проте суд відмовив. У прокуратурі планують оскаржити й це рішення після отримання його на руки.

Крім того, нагадаємо, суд відвів детектива в справі паливних схем Міноборони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: