НАБУ завершило розслідування справи паливних схем у Міноборони

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про завершення розслідування чергового кримінального провадження про розтрату держкоштів.
Володимир Гулєвич, Ігор Павловський і НАБУфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливу розтрату 149 мільйонів гривень Міністерства оборони на закупівлю палива в компанії «Трейд Коммодіті».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі НАБУ.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про завершення досудового розслідування відносно посадових осіб Міноборони, підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом розкрадання державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для потреб Міноборони. 28 березня цим особам та їхнім захисникам відкриті матеріали досудового розслідування для ознайомлення», – зазначають у відомстві.

У Бюро нагадали, що в рамках цієї справи підозрюється заступник міністра оборони Ігор Павловський, директор відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту, посадова особа Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, а також фактичний власник «Трейд Коммодіті» Володимир Трофименко.

За даними слідства, на початку 2016 року комітет із конкурсних торгів МОУ організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатом торгів 26 квітня 2016 року комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 та 18 травня 2016 року між МОУ та переможцем конкурсних торгів були укладені 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму понад 1 млрд грн.

Відповідно до даних досудового розслідування, впродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти, замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими була безпідставно збільшена ціна за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно були перераховані бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн.

Нагадаємо, чиновника Міноборони відсторонили від посади в справі паливних схем.

Раніше САП програла апеляцію щодо відсторонення заступника міністра оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: