Справа стрілочних переводів: суд скасував арешт майна залізничника

Читать на русском
Апеляційний суд столиці скасував арешт майна залізничника в справі купівлі Укрзалізницею стрілочних переводів.

Суд скасував арешт майна колишнього виконувача обов'язків директора державного підприємства «Управління промислових підприємств «Укрзалізниці» Володимира Харлана, підозрюваного детективами НАБУ в зловживанні службовим становищем.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги представника власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 23 березня 2017 року Харлану, який наразі обіймає посаду головного інженера відокремленого підрозділу «Дирекція з будівництва Бескидського тунелю» регіональної філії «Львівська залізниця», детективи НАБУ повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 ККУ). За версією слідства, екс-директор УПП УЗ у змові з іншими співучасниками здійснили закупівлю метизної продукції, в тому числі стрілочних переводів, для потреб УЗ за завищеними цінами з наперед визначеним постачальником без проведення процедури конкурсних торгів. У результаті таких дій УЗ завдали шкоди в сумі 35,86 мільйона гривень.

Після цього суд обрав йому запобіжний захід, а також наклав арешт на його майно за клопотанням детектива НАБУ, а саме на три квартири площею 104,2; 100,8 і 32 кв. м, а також 1/3 частини квартири загальною площею 38,5 кв. м. Однак метою арешту була вказана можлива конфіскація майна Харлана як вид покарання, що не передбачається ч. 2 ст. 364 ККУ. Таким чином, суддя скасував арешт нерухомості підозрюваного.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи «Вог Аеро Джет». Раніше суд наклав арешт на рахунки «Вог Аеро Джет». Також правоохоронці оголосили в розшук організатора схеми в справі «Вог Аеро Джет».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: