Вибори-2019: що задекларував кандидат у президенти Зеленський

Читать на русском

Шоумен Володимир Зеленський, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, вийшов на перше місце в президентському рейтингу. За нього готові проголосувати 23% опитаних українців. «Слово і Діло» сьогодні заглянуло до декларації поточного фаворита.

За 2017 рік Зеленський заробив 1,6 мільйона гривень, отримав 1 тисячу гривень гонорарів, 614,2 тисячі гривень відсотків і роялті, 605,8 тисячі гривень доходу від надання майна в оренду, 4,3 мільйона гривень від підприємницької діяльності та 207,1 тисячі гривень інших доходів. На його банківських рахунках зберігалося 433,8 тисячі доларів, 132 євро, 1,2 мільйона гривень, готівкою – 285 тисяч доларів, 50 тисяч євро та 220 тисяч гривень.

Його дружина Олена Зеленська отримала 148,1 тисячі гривень зарплати, 5 тисяч гривень гонорарів та інших виплат, 605,8 тисячі гривень від надання майна в оренду та 46,2 тисячі гривень інших доходів. На банківських рахунках у неї було 8,7 тисячі доларів і 1,1 тисячі гривень.

Зеленський вийшов на перше місце в президентському рейтингу: що пишуть у соцмережахВолодимир Зеленський вийшов на перше місце в президентському рейтингу. Позаду нього Петро Порошенко та Юлія Тимошенко.

Зеленський задекларував за 2017 рік житловий будинок у Київській області, земельну ділянку в Київській області та п'ять квартир: одна в його 100% власності (в Києві), дві – в спільній власності (також у Києві), ще одна – у власності третьої особи, ще одна – в оренді (у Великій Британії). Також у нього було три паркувальних місця (два в 100% власності), а їздив шоумен на автомобілі Land Rover Range Rover 2016 року.

В Олени Зеленської в іншому праві власності був житловий будинок і земельна ділянка, вона задекларувала п'ять квартир: дві у власності (в Києві та в Криму), ще одну – в іншому праві користування, одну – власником якої є третя особа й одну – в оренді. Також їй частково належали два нежитлових приміщення й на неї задекларовані два паркувальних місця. Їздила Олена Зеленська на Mercedes-Benz 2014 року.

Також Зеленський задекларував чотири годинники, авторське право на три винаходи, три корисні моделі та 25 торгових марок. У власності в його дружини було дві пари годинників та ювелірний виріб (сережки й кільце).

Станом на 2017 рік у кандидата в президенти були боргові цінні папери Міністерства фінансів України, акції «Меджірітано Венчурес ЛТД» (Британські Віргінські острови), «Вілхар Холдинг Лімітед» (Кіпр) і «Ельдоранте лімітед» (Кіпр). Також Зеленський володів корпоративними правами на ТОВ «Кіноквартал», ТОВ «Студія Квартал-95», ТОВ «Продюсерський центр «Ліга сміху», ТОВ «Анімаційна студія 95», ТОВ «Квартал ТВ», ТОВ «Фіш-Хаус», ТОВ «Інвест Аніма», ТОВ «Гауді Студіо», ТОВ «Квартал-Концерт». У його власності були підприємства ТОВ «Кіноквартал», ТОВ «Студія Квартал-95», «Ельдоранте Лімітед» (Кіпр), «Вілхар Холдінгс Лімітед» (Кіпр), «Фільм Херітейдж інк.» (Беліз), «Сан Томмасо С. Р.Л.»(Італія), «Меджірітано Венчурес ЛТД» (Британські Віргінські острови).

Олена Зеленська володіла цінними паперами Міністерства фінансів України та акціями «Ельдоранте лімітед» (Кіпр), а також корпоративними правами на ТОВ «Студія Квартал-95» і ТОВ «Зеларі Фіш».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, про передвиборчі обіцянки Володимир Зеленського можна прочитати в нашому розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: