Волкер обговорив із Полтораком ситуацію в Керченській протоці

Читать на русском
Полторак повідомив Волкеру, що вже виконана більшість заходів, запланованих в зв'язку з запровадженням воєнного стану.

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер зустрівся з міністром оборони України Степаном Полтораком.

Зустріч пройшла під час візиту американського дипломата до Києва 18 грудня, повідомляє прес-служба Міноборони України, пише «Слово і Діло».

Волкер анонсував додаткові поставки військового обладнання УкраїніВолкер повідомив, що найближчим часом стане відомо про додаткові поставки військового обладнання Україні.

За даними відомства, сторони обговорили питання регіональної безпеки, ситуацію в Азово-Чорноморському регіоні і мілітаризацію Росією Криму та окупованих районів Донбасу.

Так, Полторак повідомив Волкеру, що станом на сьогоднішній день виконано більшість заходів, запланованих в зв'язку з запровадженням воєнного стану.

Міністр також подякував США «за стійку позицію» в питанні підтримки України.

Своєю чергою в Twitter американського посольства в Києві відзначили: Волкер підкреслив, що «агресія Росії неприйнятна». «Росія повинна звільнити українських членів екіпажу, повернути українські судна, а також не перешкоджати морському транзиту в і з українських портів», - сказано в повідомленні.

Раніше Волкер не виключив, що найближчим часом США можуть запровадити нові санкції проти Росії через інцидент в Керченській протоці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: