У НАТО знову закликали звільнити українських моряків

Читать на русском
На Раді Росія-НАТО союзники Північноатлантичного альянсу закликали РФ звільнити незаконно затриманих в Керченській протоці українських моряків.

На Раді Росія-НАТО союзники Північноатлантичного альянсу закликали РФ звільнити незаконно затриманих у Керченській протоці українських моряків.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу НАТО.

Перехід ЗСУ на стандарти НАТО до 2020 року. Чому нам потрібен прагматичний підхід?У 2020 році ЗСУ будуть здатні діяти повністю за стандартами НАТО, повідомив президент. Про підготовку армії поговорили з експертами.

Повідомляється, що сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема посилення напруженості в Азовському морі і навколо неї, а також ситуацію з безпекою на сході України. Союзники НАТО дали зрозуміти, що не визнають й не визнають незаконну анексію Криму.

Також сторони обговорили вихід США із Договору про РСМД. Союзники НАТО вважають, що російська ракетна система під назвою 9М729 порушує положення Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Столтенберг зазначив, що прогресу в переговорах із Росією щодо цієї угоді немає. Генсек додав, що договір про ракети має ключове значення для безпеки євроатлантичної зони.

«Але зараз договір під загрозою. І, на жаль, ми не побачили ніяких ознак прогресу», - сказав.

Раніше Комітет ПАРЄ підтримав статус моряків як військовополонених.

Також нагадаємо, адвокати військовополонених українських моряків подали апеляції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: