Українські консули домагаються зустрічі з пораненими моряками – Геращенко

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України підтвердило переведення трьох поранених та захоплених Росією моряків до СІЗО Лефортово.

Міністерство закордонних справ України підтвердило переведення трьох поранених та захоплених Росією моряків до СІЗО «Лефортово».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко.

У НАТО знову закликали звільнити українських моряківНа Раді Росія-НАТО союзники Північноатлантичного альянсу закликали РФ звільнити незаконно затриманих в Керченській протоці українських моряків.

За її словами, МЗС України підтвердило переведення трьох поранених українських моряків до «Лефортово».

«Російська влада заявила, що деякий час «вони будуть на карантині». Українські консули вже домагаються зустрічі з ними й сподіваються, що до кінця тижня зможуть особисто побачити хлопців. Російська сторона досі не надала офіційної інформації про стан здоров'я поранених, ігноруючи Женевські конвенції та норми міжнародного гуманітарного права», – додала Геращенко.

Нагадаємо, раніше російська активістка Вікторія Івлєва повідомила, що моряків Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку перевели до СІЗО. Водночас їхні адвокати не змогли оперативно підтвердити цю інформацію.

Зазначимо, в Росії пообіцяли провести додаткове медичне обстеження моряка Сороки. За словами адвоката, в нього не відновлюються функції руки, пальці не згинаються, не сходить набряк, а в руці залишаються уламки.

Як відомо, ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо Азова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: