У полоненого моряка Терещенка виникли проблеми зі здоров'ям

Читать на русском
Український військовополонений старший матрос Володимир Терещенко утримується в дуже холодній камері. Від постійного холоду у нього почали боліти зуби.

Український військовополонений старший матрос Володимир Терещенко утримується в дуже холодній камері. Від постійного холоду у нього почали боліти зуби.

Про це в Facebook написала його адвокат Анастасія Георгіївська, передає «Слово і Діло».

За даними адвоката Терещенкв, у військовополоненого почали боліти зуби. Він в п'ятницю написав заяву у медичний огляд. Володимир перебуває в старому корпусі СІЗО «Лефортово». У камері дуже холодно, стіни в дірках. Адвокат стверджує, що одну дірку в стіні вже заклали, однак незабаром з'явилася нова. В цьому корпусі немає гарячої води і не працює телевізор.

Володимир Терещенко просив про переведення до іншої камери, проте поки що результатів немає. Він планує ще раз написати заяву на переведення до іншої камери.

Відомо, що Терещенко знаходиться в одній камері з мусульманином, якого звинувачують у тероризмі. Також повідомляється, що затриманий не отримує листи від рідних, хоча його рідні та близькі пишуть по 1-2 рази на тиждень. Листи не доходять і від нього. Сестра Терещенка отримала лише один лист, хоча Володимир написав вже 4.

Терещенко написав заяву на побачення і телефонний дзвінок. Заява на дзвінок була написана вже повторно, адже в перший раз йому в цьому відмовили. Також Володимир досі не зміг скористатися правом на дзвінок під час затримання, йому в цьому відмовили.

Раніше в НАТО знову закликали звільнити українських моряків.

Також нагадаємо, Комітет ПАРЄ підтримав статус моряків як військовополонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: