Четверо членів правління НСТУ отримали зарплати, вищі за 200 тисяч гривень

Читать на русском

Четверо членів правління ПАТ Національна громадська телерадіокомпанія України отримали понад 7500 доларів зарплати.
Зураб Аласанія

Голова й троє членів правління ПАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України» отримали зарплати за жовтень у діапазоні від 200 тисяч до 216 тисяч гривень, що перевищує зарплати членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Відповідні дані оприлюднені самим керівництвом НСТУ в Єдиному державному реєстрі декларацій, пише «Слово і Діло».

Так, згідно з документами, голова правління Зураб Аласанія заробив 216 тисяч 385 гривень, ще троє членів – Роман Вінтонів (відомий під псевдонімом Майкл Щур), Інна Гребенюк та Микола Чернотицький – отримали по 201 тисячі 595 гривень, що швидше за все пов'язано з преміями.

Раніше, наприклад, член правління НСТУ Вінтонів в серпні задекларував 144 тис. грн зарплатні; Гребенюк задекларувала 146 і 117 тис. грн зарплатні в серпні та липні; ще один член правління НСТУ Никоненко в серпні отримав 144 тис. грн; Чернотицький у серпні задекларував одразу дві зарплатні – 121 і 144 тис. грн, а голова правління НСТУ Аласанія в серпні заробив 192 тис. грн і у вересні 83 тис. грн.

За словами прес-служби НСТУ, до вищевказаної суми входить премія за три місяці і аванс за листопад. Також у компанії додали, що рішення про премії ухвалила наглядова рада НСТУ 8 листопада в розмірі 172 800 гривень кожному.

Як відомо, в ЗМІ з'явилася інформація, що членам правління НСТУ призначили премії в 173 тисячі гривень, про які попросив голова НСТУ Аласанія.

Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що деякі члени Вищої ради правосуддя отримали майже півмільйона зарплати. В самій ВРП пояснили це відпускними та допомогою на оздоровлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: