В Україну заборонили ввозити чергові 13 книг із Росії

Читать на русском
Відомо, що серед заборонених книг були й дитячі, в оформленні яких використовувалася комуністична символіка або символіка Росії.

В Україну заборонили ввозити 13 книг, які мають ознаки пропаганди Росії.

Таке рішення схвалили в Держкомтелерадіо, передає «Слово і Діло».

Заборона книг, музики та гастролей: що робити з російською продукцією в Україні?Кабмін ініціює запровадження санкцій проти російських видавництв, що друкують книжки антиукраїнського змісту. Оцінили ситуацію експерти.

Отримати дозвіл на ввезення в Україну книг намагалися ТОВ «Дрес Шоу», ТОВ «Етніктрейд», ТОВ «ЯкабуТрейд», ТОВ «Форс Україна» ТОВ «Перо» і ПП «Видавництво «Махаон-Україна».

Відомо, що серед заборонених книг були й дитячі, в оформленні яких використовувалася комуністична символіка або символіка Росії. Ввозити заборонили підручник з англійської мови, адже він був розмальований прапорами збройних формувань РФ.

Не дали дозвіл на ввезення книги Микити Непряхіна «Переконуй і перемагай. Секрети ефективної аргументації». В цій книзі прикладом «ефективних» аргументів є цитати Леніна й Сталіна. Експерти вважають, що це є прямою пропагандою комуністичної ідеології, забороненої в Україні.

Не дозволили потрапити на територію України й книзі Торчінова «Шлях позамежного: Релігії світу. Психотехніка та трансперсональні стани». Під час перевірки експерти встановили, що ця книга пропагує Росію й розпалює міжетнічну, релігійну ворожнечу.

На українські полиці не потрапить і видання російського журналіста Андрія Шарія «Балкани: околиці імперій», адже містить сентенції на кшталт «майбутнє пов'язаних узами народів здатне гарантувати лише загальна для всіх Російська імперія».

Деякі російські видавці випускають книги, в передмовах яких пропагують імперську ідеологію. Такі провокації на думку експертів є проявом гібридної війні, яку веде проти України Росія. Наприклад, у виданні Сергія Довлатова в передмові пропагується відомий українофоб Сергій Безруков, чиє ім'я внесене Міністерством культури України до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

За минулий рік Держкомтелерадіо надало 97 відмов у видачі дозволу на ввезення 477 тисяч примірників видань, які мають антиукраїнський зміст. До того ж були складені 27 адміністративно-господарських протоколів про порушення правил розповсюдження видавничої продукції. Внаслідок цього сума штрафу склала 1 мільйон 5 тисяч 210 гривень.

Раніше Держкомтелерадіо також заборонило ввезення 26 російських книг.

Нагадаємо, назвали кількість заборонених в Україні російських фільмів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: