Порошенко назвав свій топ-6 книг 2018 року

Читать на русском
Згадав глава держави і фотокнигу Донбас и мирні. Це, за його словами, 11 портретів мирних жителів Донбасу, життя яких війна розділила на до і після.

Президент України Петро Порошенко назвав свій топ-6 книг 2018.

Про це глава держави написав у матеріалі на блог-платформі Medium у четвер, 3 січня, передає «Слово і Діло».

Must read від президента. Які книги читає ПорошенкоПрезидент Петро Порошенко оприлюднив на своїй сторінці в Facebook перелік книг, які найбільше йому сподобалися в 2017 році.

«Не буду зраджувати своїй щорічній традиції - книги 2018 року, які для мене стали найбільш знаковими. Рекомендую до прочитання», - написав Порошенко.   Першою президент вказав книгу Сергія Жадана «Антена»:

«Нова збірка віршів Сергія Жадана «Антена». Сподобалося, що писав про життя і кохання під час війни, автор все ж завершує тим, що війна нарешті закінчилася, настав довгоочікуваний мир», - зазначив глава держави.   Далі в списку вказано збірник фронтових розповідей Сергія Сайгона - «Бруд[Khaki]», який Порошенко назвав «жорсткою, але чесною розповіддю про війну на Сході».   Про книгу «Кава з присмаком попелу» Олексія Петрова президент написав наступне:

«На моїй книжковій полиці почесне місце зайняла також книга Олексія Петрова «Кава з Присмак попелу» з автографом її автора. Цікаві роздуми про те, як нас змінила війна, а ми продовжуємо цю боротьбу, і чому перемога неминуча».   Наступною книгою президент назвав «цікаву збірку репортажів про національні меншини в Україні» - «Наші інші» Олесі Яремчук.

«Важливо знати про базові труднощі і відмінності «наших інших» українців, кожен із яких робить свій внесок у розвиток держави», - зазначив Порошенко.   Згадав глава держави і фотокнигу «Донбас и мирні». Це, за його словами, 11 портретів мирних жителів Донбасу, життя яких війна розділила на до і після.

«Дуже рекомендую хоча б переглянути», - написав президент.   Останньою книгою в президентському списку стала книга Любомира Гузара «Хочу бути людиною».

«Моя мрія - бути людиною» - в цих словах Блаженнішого Любомира Гузара відкривається розуміння сенсу людського життя. Його віра в Бога і людей надихала і надихає мільйони українців. Повернутися до цієї книги зараз, коли збувається мрія українського народу про незалежну церкву - значить знайти підтвердження своїх прагнень і зміцнитися у вірі в Бога і людей», - заявив Порошенко.

Раніше Порошенко заявив про розвиток української музики.

Також нагадаємо, стало відомо, які книги заборонили ввозити в Україну з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: