Супрун розповіла, чим українцям замінити спортзал

Читать на русском
За словами в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, коли людина мало рухається й багато сидить, організм буквально вимикається.

Користь від прогулянки приносить не кількість кроків, а її інтенсивність.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун розповіла про вплив освіти на здоров'яДослідження вчених показали, що люди, які мають вищу освіту, відрізняються кращими показниками здоров'я, пише в. о. міністра охорони здоров'я.

За її словами, ходити пішки корисно, адже це гарне тренування для серця та судин. Піші прогулянки покращують аеробні можливості, тобто тіло здатне краще поглинати й використовувати кисень; впливають на якість, легкість та швидкість виконання щоденних справ; зменшують стрес і тривожність та допомагають підтримувати здорову вагу.

«Це корисна рухова активність, яка в деяких випадках може навіть замінити тренування. Водночас її можна просто інтегрувати в повсякденне життя – не потрібне спеціальне обладнання або підготовка, щоб «потренуватися», – зазначила Супрун.

Вона порадила не намагатися зосереджуватися на відстані або на 10 тисяч кроків на день, а збільшувати інтенсивність ходьби.

«Для того, щоб отримувати користь для здоров’я, достатньо 10-хвилинної прогулянки в активному темпі щодня. Це означає зі швидкістю близько 5 кілометрів на годину. Адже коли ми мало рухаємося й багато сидимо, організм буквально «вимикається». Сповільнюється обмін речовин, що впливає на нашу здатність регулювати рівень цукру в крові, метаболізувати жири, негативно впливає на тиск і послаблює м'язи та кістки», – пояснила в. о. міністра охорони здоров'я.

За її словами, ходіння пішки впливає на багато факторів ризику:

високий тиск - через зниження артеріального тиску в спокої; високий рівень холестерину - зниження ризику появи інсульту та ішемічної хвороби серця; діабет - за підвищеної чутливості до інсуліну; надмірна вага або ожиріння - через збільшення витрат енергії і прискорення метаболізму; стрес і тривожність - через поліпшення настрою; при порушеннях опорно-рухового апарату, таких як біль у попереку - через зниження запалення і болю.

Раніше Супрун розповіла, як зробити прийом ліків найбільш ефективним та як правильно пити антибіотики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: