Супрун пояснила, з якими фруктами не можна вживати ліки

Читать на русском
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не радить вживати цитрусові під час прийому ліків, оскільки це дає побічні ефекти.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не радить вживати цитрусові під час прийому ліків, оскільки це дає побічні ефекти.

Про це вона написала в середу, 23 січня, на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Речовини, що містяться в грейпфрутах і їм подібних, містять сполуки, які обмежують дію ліків в організмі. Препарати майже безперешкодно потрапляють у кров і їхня концентрація стає занадто великою - немов прийняли не одну таблетку, а три або навіть сім. Тому деякі ліки в поєднанні з грейпфрутовим соком або навіть грейпфрутом, який ви з'їсте потім, дають побічні ефекти», - попередила Супрун.

За словами керівниці МОЗ, зараз відомо про як мінімум 85 препаратів, яких об'єднує пероральний прийом і низька біодоступність.

Як зазначила Супрун, побічні ефекти можуть виникнути під час прийому таких груп ліків: препарати для зниження холестерину (статини), для регуляції тиску, регуляції ритму серцебиття, протиінфекційні препарати, у тому числі еритроміцин, більшість антидепресантів і препаратів для зниження тривожності, антикоагулянти, знеболювальні та ліки для подолання еректильної дисфункції.

Раніше в. о. міністра охорони здоров'я запропонувала замінити чорну ікру червоною.

Також Супрун розповіла, як скинути вагу після свят.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: