Супрун закликала відмовитися від вживання чорної ікри

Читать на русском
Відмовитися від чорної ікри в раціоні заради червоної радить українцям в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Відмовитися від чорної ікри в раціоні заради червоної радить українцям в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

У своєму Facebook головний медик України розвіяла міф про виняткову користь чорної ікри для людини і заявила, що любов до цього делікатесу може привести до зникнення деяких видів риб, пише «Слово і Діло».

«Щодо чорної ікри варто пам'ятати важливу річ - це продукт, котрий одержують із дуже рідкісних осетрових риб, які зараз знаходяться на межі вимирання! Вилов осетрових заборонений у всіх країнах Причорномор'я. В Україні також всі види осетрових - стерлядь, білуга, російський осетер та інші - занесені до Червоної книги. Головною загрозою для осетрів є браконьєрський вилов цієї риби, головним чином заради їхньої ікри», - пише Супрун.

Вона нагадує, що більшість корисних властивостей чорної ікри обумовлені вмістом вітамінів, макро - і мікроелементів, незамінних амінокислот і ненасичених жирних кислот. І звертає увагу, що існують продукти, які не поступаються за своїми корисними властивостями чорній ікрі.

«Наприклад, ікра лососевих риб (червона ікра), а також ікра лобана і мінтаю мають схожий вміст білків і незамінних амінокислот. За вмістом заліза і фосфору червона ікра майже не поступається чорній, а за змістом кальцію і магнію навіть переважає. Червона ікра нічим не поступається чорній і за вмістом вітамінів. М'ясо деяких риб (наприклад, тунця), а також печінку тваринного походження містить набагато більше вітаміну А. Щодо вітаміну Е, то його можна знайти в достатній кількості в соняшниковій олії», - вчить українців в.о. міністра охорони здоров'я.

І робить висновок, що не обов'язково вживати саме чорну ікру осетрових. Живильні вітаміни, мікроелементи та жири, які вона містить, можна знайти і в інших продуктах.

Раніше Супрун розповіла, як скинути вагу після свят.

Також нагадаємо, Супрун повідомила українцям, чи корисно їсти червоне м'ясо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: