Супрун розповіла про вплив освіти на здоров'я

Читать на русском
Дослідження вчених показали, що люди, які мають вищу освіту, відрізняються кращими показниками здоров'я, пише в. о. міністра охорони здоров'я.

Здоров'я людини залежить від рівня її освіти, оскільки освічені люди, зокрема, можуть краще подбати про свій організм.

Про це в четвер, 24 січня, на своїй сторінці в Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, пише «Слово і Діло».

Супрун пояснила, з якими фруктами не можна вживати лікиВ. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не радить вживати цитрусові під час прийому ліків, оскільки це дає побічні ефекти.

За словами Супрун, взаємозв'язок освіти і здоров'я має комплексний характер і встановлений ​​залізно - чим більше освічена людина, тим кращі показники здоров'я вона має.

Так, дослідження показують, що більш освічені люди:

  • краще піклуються про своє здоров'я;

  • схильні робити більш здоровий вибір щодо способу життя і звичок;

  • мають велику ймовірність отримати хорошу роботу, разом з цим покращують свій рівень добробуту і здоров'я;

  • частіше займаються профілактикою хвороб;

  • мають якісне життя і живуть довше.

Також в.о. міністра охорони здоров'я зазначила, що освіта і здоров'я - важливі характеристики людського капіталу. Високий рівень освіти та здоров'я впливають на продуктивність населення - в цьому полягає їхня економічна цінність. Здорові люди краще і ефективніше працюють, одночасно менше хворіють, що впливає на витрати системи охорони здоров'я і економічні показники країни.

«Звичайно, освіта не впливає на здоров'я ізольовано. Діють багато чинників - соціально-економічних, культурних та природних. Таких як рівень заробітної плати або місцевість, в якій людина живе, мають також значний вплив на здоров'я. Цікаво, що кращий доступ до медичних послуг не робить людей здоровими сам по собі. За умови, що рівень освіти низький, навіть доступні медичні послуги не здатні позитивно впливати на здоров'я людини. Вчені пов'язують це з тим, що важливе розуміння здоров'я на індивідуальному рівні - наприклад, освічена людина може краще усвідомлювати ризики шкідливих звичок або важливість регулярно проходити профілактичні огляди. І тому відмовляється від куріння або вживання алкоголю і проводить консультації з лікарем щодо здоров'я», - зазначила Супрун.

Раніше Супрун рекомендувала українцям займатися танцями: вони покращують когнітивні навички, а також допомагають знизити рівень стресу, здатні покращувати настрій.

Також в.о. міністра охорони здоров'я запропонувала українцям лікувати деякі хвороби прослуховуванням музики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: