У Житомирі на хабарі спіймали голову держекологічного нагляду

Читать на русском
CБУ затримала на хабарі начальника Управління державного екологічного нагляду (контролю) в Житомирській області.

СБУ за процесуального керівництва військової прокуратури 30 січня 2019 року затримала на хабарі начальника Управління державного екологічного нагляду (контролю) в Житомирській області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону України.

Повідомляється, що наприкінці жовтня 2018 року державний службовець висунув двом членам одного із садових кооперативів протиправну вимогу про надання йому неправомірної вигоди у виді передачі права постійного користування на чотири земельні ділянки садівничого кооперативу вартістю 120 тисяч гривень. За таку «винагороду» він пообіцяв ненарахування штрафу за незаконну рубку лісу на території садівничого кооперативу, а також непроведення його підлеглими перевірок цього кооперативу.

Зазначається, що 30 січня на вимогу посадовця один з членів садового кооперативу передав як неправомірну вигоду документи на указані земельні ділянки. Після цього підозрюваний був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Затриманому держслужбовцю готується повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, звернення до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від обійманої посади.

Нагадаємо, 30 січня ДБР затримало на хабарі оперативного працівника Головного управління військової контррозвідки СБУ та командира однієї з військових частин, розташованої в зоні проведення ООС.

Також у Харківській області підполковника поліції спймали на хабарі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: