У ГПУ розповіли, скільки українці витратили на хабарі минулого року

Читать на русском
При цьому за весь 2018 рік за рішенням судів у корупціонерів до бюджету конфіскували 140 тисяч гривень.

За минулий рік в Україні зафіксовано хабарів на 207 мільйонів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит УНН.

З'ясувалося місце України в рейтингу сприйняття корупціїУ Transparency International Україна вважають, що ситуація в боротьбі з корупцією в країні поліпшується дуже повільно.

«У 2018 році Генеральна прокуратура України зафіксувала хабарів за неправомірну вигоду на суму 207 630 940 гривень, з якої 56 642 090 гривень – це прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, стаття 368 КК України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що хабарі давали за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, незаконне збагачення, підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, підкуп особи, яка надає публічні послуги, пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди посадовій особі, зловживання впливом, протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань, провокацію підкупу.

Раніше стало відомо, що в 2018 році Україна посіла 120-те місце зі 180 у світовому рейтингу Індекс сприйняття корупції, поліпшивши свої показники на 10 пунктів порівняно з 2017 роком.

Як повідомлялося, за весь 2018 рік в Україні за рішенням судів у корупціонерів до бюджету конфіскували 140,6 тисячі гривень. При цьому уряд планував повернути до бюджету 4,7 мільярда гривень, конфіскованих судами саме в корупціонерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: