У Запоріжжі двох працівників СБУ затримали на хабарі

Читать на русском
СБУ викрила механізм отримання хабарів працівниками СБУ в Запорізькій області від іноземних громадян.

СБУ спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрили та блокували механізм отримання хабарів співробітниками СБУ в Запорізькій області від іноземних громадян.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

СБУ спіймала на хабарі прикордонникаГроші прикордоннику передавали особисто або перераховували на його банківський картковий рахунок. Працівники СБУ задокументували факт отримання восьми тисяч гривень – чергової суми хабара.

Так, керівник одного з підрозділів обласного управління спільно з підлеглим вимагали та отримували від громадян африканських країн гроші за сприяння або не створення штучних перешкод при отриманні в органах Державної міграційної служби посвідок на тимчасове та постійне проживання в Україні.

Як зазначили в прес-службі ДБР, вказані службові особи – підполковник та його підлеглий старший лейтенант – систематично одержували від іноземців, зокрема громадян Камеруну та Судану, неправомірну вигоду за безперешкодне отримання посвідок на тимчасове та постійне проживання в Україні.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, правоохоронці затримали обох зловмисників у Запоріжжі під час отримання від двох іноземців 1 тис. 500 доларів США із загальної суми хабара у дві тисячі американських доларів.

Наразі тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України викрили на систематичному вимаганні хабарів старшого оперуповноваженого відділу карного розшуку одного з міськвідділів поліції у Чернігівській області.

Також співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі у розмірі 12 тис. доларів слідчого одного з міських відділів Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: