Бойовики заборонили ОБСЄ перебувати на блокпості та спілкуватися з цивільними

Читать на русском
На блокпості збройних формувань у населеному пункті Горлівка бойовики заявили співробітникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що вони не мають права спілкуватися із цивільними особами.

На блокпості збройних формувань у населеному пункті Горлівка бойовики заявили співробітникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що вони не мають права перебувати на блокпості та спілкуватися із цивільними особами.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Новий мирний план від ОБСЄ: що пропонують для ДонбасуВ ОБСЄ підготували новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який має прийти на зміну Мінським угодам. Деталі знають експерти.

«На блокпості збройних формувань у населеному пункті Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька) озброєний чоловік у камуфляжному одязі сказав патрулю Місії, що спостерігачам необхідно залишити цей район, оскільки його «командир» не був поінформований про прибуття СММ», — розповіли в місії.

Так, спостерігачі зазначили, що пояснили положення мандата Місії, і озброєний чоловік попросив їх зачекати.

«Приблизно через 10 хвилин інший чоловік у камуфляжному одязі повідомив спостерігачам про те, що він переговорив із «людьми з Донецька» і патруль повинен залишити цей район, а також про те, що спостерігачі СММ не мають права перебувати на блокпості та спілкуватися з присутніми там цивільними особами», — повідомили спостерігачі.

Вони також зазначили, що сторони продовжують відмовляти СММ у необмеженому доступі до трьох ділянок розведення, а також у можливості пересуватися окремими дорогами, які раніше були визначені як важливі для здійснення Місією ефективного моніторингу та для пересування цивільних осіб.

Нагадаємо, раніше Клімкін відреагував на новий план Сайдіка.

Також Україна повідомила ОБСЄ про недопуск російських спостерігачів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: