ОБСЄ зафіксувала гаубиці бойовиків на Донбасі

Читать на русском
23 січня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Зокрема, бойовики тримають гаубиці поблизу Білого в Луганській області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ООС на сторінці в Facebook.

У Луганській області школа потрапила під обстріл – ОБСЄПредставниця школи повідомила, що будівля школи було пошкоджена близько 6 ранку 17 січня, при цьому в той час дітей у будівлі не було.

Так, 23 січня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. А саме дві самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) та чотири буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) поблизу селища Біле (на захід від Луганська).

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації вчергове демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо відведення озброєння на всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту.

Нагадаємо, українська місія ОБСЄ заявляла, що протидії російській агресії в Україні перешкоджає небажання Росії визнати свою відповідальність як сторони конфлікту.

Зазначимо, на Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил протягом поточної доби, 25 січня, станом на .

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: