Бойовики не пустили патруль ОБСЄ до Горлівки

Читать на русском
В ОБСЄ розповіли, що на блокпості озброєний чоловік відмовив їм у проїзді. Він також заборонив місії спілкуватися з мирними жителями.

Сепаратисти відмовилися пускати патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до тимчасово непідконтрольної Україні Горлівки.

Про це йдеться в звіті місії ОБСЄ, оприлюдненому 29 січня, пише «Слово і Діло».

Новий мирний план від ОБСЄ: що пропонують для ДонбасуВ ОБСЄ підготували новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який має прийти на зміну Мінським угодам. Деталі знають експерти.

«Озброєний чоловік у камуфляжному одязі сказав патрулю місії, що спостерігачам необхідно залишити цей район, оскільки його «командир» не був проінформований про прибуття СММ», – повідомили в ОБСЄ.

Спостерігачі пояснили чоловіку положення мандата місії, й він попросив їх зачекати.

«Приблизно, через 10 хвилин інша людина в камуфляжному одязі повідомила спостерігачам про те, що вона переговорила з «людьми з Донецька» й патруль має залишити цей район, а також про те, що спостерігачі СММ не мають права перебувати на блокпості й спілкуватися з присутніми там цивільними особами», – відзначили у звіті.

Як повідомлялося, Франція та інші учасники «нормандської четвірки» розглянуть пропозицію про об'єднання роботи ООН та ОБСЄ в Україні для врегулювання ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: