У Німеччині заявили, що план Сайдіка не суперечить Мінським угодам

Читать на русском
Представлений спецпредставником ОБСЄ план спрямований на те, щоб зробити можливою реалізацію Мінських домовленостей, говорять у Берліні.

Так званий план Сайдіка націлений на реалізацію Мінських угод, які залишаються основою врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила в середу, 30 січня, представник уряду Німеччини, пише ТАСС.

Новий мирний план від ОБСЄ: що пропонують для ДонбасуВ ОБСЄ підготували новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який має прийти на зміну Мінським угодам. Деталі знають експерти.

«Мінські угоди залишаються основною мирного врегулювання конфлікту на сході України. В тому числі, план, представлений спецпредставником Сайдіком, спрямований на те, щоб зробити можливою реалізацію Мінських домовленостей і досягти миру в регіоні», – зазначила вона.

Нагадаємо, спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік повідомив про існування нового плану щодо врегулювання на Донбасі замість Мінських угод. Він передбачає підключення до процесу ООН шляхом направлення в Україну поліцейської місії та створення під егідою Євросоюзу Агентства з відновлення регіону.

При цьому голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що запропонований план не містить принципово нових ідей.

Своєю чергою в Москві не вважають серйозною цю ідею Сайдіка. В «Л/ДНР» план уже назвали таким, що суперечить Мінським угодам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: